ontstaan

Ontstaan CV Noord PRoost

Op 5 maart 2015 kwamen een aantal buren uit de wijk Almelo Noord Oost bij elkaar. Ze hadden het weekend ervoor Carnaval gevierd in Harbrinkhoek. In Harbrinkhoek liepen ze al enkele jaren mee in de carnavalsoptocht en dat deden ze met wisselend succes. De buren hadden al snel in de gaten dat de mensen in de wijk enthousiast waren over het meelopen in de carnavalsoptocht maar er niemand zich geroepen voelde om het voortouw te nemen.

De buren die bij elkaar waren gekomen hadden met elkaar afgesproken om het in 2016 anders aan te pakken en dit keer niet weer te wachten tot het allerlaatste moment. Een paar pilsjes later (misschien waren het er wel meer dan een paar) waren ze er al uit. Ze zouden een carnavalsvereniging oprichten, een wagen kopen en de buurt met flyers over dit initiatief informeren. 

Enkele bijeenkomsten later was alles al geregeld. Er was een thema (carnaval in Venetie), een mooie grote wagen werd aangeschaft en de bijbehorende kostuums werden overgenomen. Een naam hadden ze al namelijk Noord PRoost want onder deze naam deden ze dus al enkele jaren mee.

Het uitdelen van de flyers werd een groot succes. CV Noord PRoost kreeg bijna 60 aanmeldingen voor het meelopen in de carnavalsoptochten in Albergen en in Harbrinkhoek. Carnaval leeft blijkbaar in deze buurt en Almelo heeft in jaren weer een carnavalsvereniging.